• Spelling op het plein
  • It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!
  • Spelen in de zandbak
  • Plusklas
Robot
  • Groep 7, 8 dag naar Den Haag 
Madurodam en Tweede kamer

Spelling op het plein

It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!

Spelen in de zandbak

Plusklas
Robot

Groep 7, 8 dag naar Den Haag
Madurodam en Tweede kamer

Nijsbledsje nr.7

Nijsbledsje nr.7

Sint Nicolaasga, 28 november 2019

Beste kinderen en ouders / verzorgers,

Vandaag zijn de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 naar het Sinterklaassprookje in Joure. De kinderen van groep 7 en 8 zijn op excursie naar Amsterdam (Rijksmuseum).

Maandag 2 december starten we de week met de 1e Adventsviering. De komende weken gaan we toewerken in vier Adventsvieringen naar het Kerstfeest. De kinderen verzorgen de vieringen. Iedere viering wordt een nieuw kaarsje aangestoken op de Adventskrans. Het thema van deze vieringen is “geschenk”. (uit “Hemel en Aarde”)

Donderdag 5 december komt Sinterklaas met zijn Pieten op school. Het belooft weer een prachtige dag te worden. De ochtend komt Sinterklaas in de groepen 1 tot en met 4. We verwelkomen de Sint met z’n allen op het plein bij de kleuters. DE KINDEREN VAN DE GROEPEN 1, 2, 3 EN 4 HEBBEN DEZE DAG VANAF 11.45 UUR VRIJ ! (zie kalender). Sinterklaas bezoekt ’s middags de groepen 5 en 6 en zal kort even de Wuppies en de Animals bezoeken. We wensen iedereen een fantastisch Sinterklaasfeest.

Donderdag 12 december gaan de groepen 5, 6, 7 en 8 schaatsen op Thialf. In verband met de activiteitenkalender van Thialf gaan de 4 groepen samen naar Heerenveen. Zorg wel voor scherpe schaatsen en handschoenen. Veel plezier !

Alvast noteren:
Vrijdag 13 december : afscheid juf Marian en jubileum juf Alice.
Donderdagochtend 19 december : Kerstspel van de kleuters
Donderdag 19 december : kerstfeest op school.  
Vrijdag 20 december : vrije dag

En dan nog even dit.
- Er is de afgelopen periode in brieven en in de Zakenman veel geschreven over een nieuw schoolgebouw in St. Nicolaasga. In de komende schoolkrant (kersteditie) gaan we daar meer informatie over geven. Voor vragen etc. kunnen jullie ook altijd terecht bij meester Sjors.
- Aanvragen voor flexibele vakantie kunnen jullie nog inleveren tot en met 31 december. (voor de periode tot de zomervakantie 2020)
- De schoolmaatschappelijk werkster is de volgende dagen op school: 11 dec., 23 jan., 13 febr., 12 maart, 9 apr., 14 mei en 18 juni. Kinderen en ouders kunnen met haar praten. Meer informatie te verkrijgen bij juf Ineke of juf Marian.

Het volgende ‘nijsbledsje’ zal donderdag 12 december a.s. verschijnen. Mochten jullie meer informatie over iets willen hebben, dan kunnen jullie altijd even een juf of meester vragen.

Met vriendelijke groet,
team en directie kath.basisschool ‘It Klimmerblêd’

Spreuk van de week: 25/11 t/m 29/11 : Van elkaar afblijven!
02/12 t/m 06/12 : Van pesten raak je in de nesten!
09/12 t/m 13/12 : Niet het uiterlijk telt, maar het innerlijk geldt!

<< terug naar overzicht
It Klimmerblêd     De Pit 2, 8521 PD Sint Nicolaasga     t 0513 - 431797     info@klimmerbled.nl