• Spelling op het plein
  • It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!
  • Spelen in de zandbak
  • Plusklas
Robot
  • Groep 7, 8 dag naar Den Haag 
Madurodam en Tweede kamer

Spelling op het plein

It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!

Spelen in de zandbak

Plusklas
Robot

Groep 7, 8 dag naar Den Haag
Madurodam en Tweede kamer

Nijsbledsje nr.9

Nijsbledsje nr.9

Sint Nicolaasga, 7 januari 2020

Beste kinderen en ouders / verzorgers,

Allereerst willen wij jullie allen een fantastisch, gelukkig, leerzaam en bovenal gezond 2020 toewensen. Een nieuw jaar, een frisse start. Hopelijk gaat het in alle groepen ook gebeuren. Daarom herhalen we deze eerste twee weken weer even de afspraken, omgangsregels, waarden en normen. Dit zijn voor ons de Zilveren Weken (in navolging van de Gouden Weken aan het begin van het schooljaar). Samen zullen we er een mooie tweede helft van dit schooljaar van gaan maken.
Bij deze nieuwsbrief vinden jullie de ouderbrief van Hemel en Aarde (materialen godsdienst / levensbeschouwing) voor deze periode. Het thema tot de voorjaarsvakantie is ‘RITME’. In alle groepen wordt gewerkt met deze materialen en dit thema.

De komende periode wordt er ook weer geschaatst op Thialf. De groepen 5 tot en met 8 gaan donderdag 16 januari schaatsen. Het vervoer wordt in overleg met de ouders geregeld. Handschoenen en scherpe schaatsen zijn wel belangrijk.

Donderdag 16 januari komt de inspecteur van het onderwijs op bezoek op school. Hij gaat kijken in een aantal groepen en gaat in gesprek met de directie en een deel van de teamleden. Er wordt gekeken en gesproken over de manier van lesgeven en de stand van zaken rond onze schoolontwikkelingen. Dit is een regulier bezoek van de inspectie.

Deze week is er ook weer schoolfruit. De kinderen krijgen woensdag komkommer, donderdag waspeen en vrijdag een mandarijn. Snoep gezond, eet fruit. 

ALVAST NOTEREN: Donderdag 13 februari en vrijdag 14 februari gaan de juffen van de Kabouters, de Clowntjes en de Smurfen op studiereis naar Hamburg. Daar worden scholen en organisaties van Kinderopvang bezocht in het kader van onze schoolontwikkeling. Aangezien onze jongste kinderen veel extra uren maken, hebben we besloten om de kinderen van de groepen 1, 2 en 3 deze dagen vrij te geven. Dit zijn de dagen voor de voorjaarsvakantie. Deze kinderen hebben dus een iets langere voorjaarsvakantie.

De rapporten van de groepen 1, 2 en 3 worden dinsdag 11 februari en woensdag 12 februari uitgedeeld.

Bijlage : 1. Ouderbrief Hemel en Aarde (thema “ritme”) 2. Brief van pater Iede de Lange uit Ethiopië (Hebben we net voor Kerstmis ontvangen.)

Het volgende ‘nijsbledsje’ zal donderdag 23 januari a.s. verschijnen. Mochten jullie meer informatie over iets willen hebben, dan kunnen jullie altijd even een juf of meester vragen.

Met vriendelijke groet,
team en directie
kath.basisschool ‘It Klimmerblêd’ 


 

<< terug naar overzicht
It Klimmerblêd     De Pit 2, 8521 PD Sint Nicolaasga     t 0513 - 431797     info@klimmerbled.nl