• Spelling op het plein
  • It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!
  • Spelen in de zandbak
  • Plusklas
Robot
  • Groep 7, 8 dag naar Den Haag 
Madurodam en Tweede kamer

Spelling op het plein

It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!

Spelen in de zandbak

Plusklas
Robot

Groep 7, 8 dag naar Den Haag
Madurodam en Tweede kamer

Nijsbledsje nr. 8

Nijsbledsje nr. 8

Beste kinderen en ouders / verzorgers,

Donderdag 12 december (vandaag) is er schaatsen op Thialf voor de groepen 5 tot en met 8. Het vervoer is in overleg met de ouders geregeld. Veel plezier ! 

Vrijdag 13 december is een feestdag. We gaan deze dag afscheid nemen van juf Marian. Zij gaat met pensioen. En juf Alice viert deze dag dat ze 25 jaar juf is. Beide alvast gefeliciteerd De kinderen komen deze dag om kwart over 8 op school. Iedere groep heeft iets voorbereid voor het feest. Dat wordt in een feestelijke presentatie opgevoerd. De kinderen krijgen hierbij ook drinken en een traktatie. Aan het eind van de ochtend is er voor iedereen ook nog patat. (De kinderen hoeven geen pauzehap mee te nemen). Kwart voor 12 is het feestprogramma afgelopen. Dan is er nog een moment om juf Alice te feliciteren en om afscheid te nemen van juf Marian. Het belooft een feestelijke ochtend te worden. 

Sinterklaas is weer vertrokken. De voorbereidingen voor het Kerstfeest zijn in volle gang. Er branden inmiddels twee kaarsjes op de adventskrans.

Maandag 16 januari is de 3e adventsviering en woensdag 18 december houden we de 4e adventsviering. Dan branden de 4 kaarsen op de adventskrans, tijd voor het Kerstfeest op school. In alle groepen staat een geschenkendoos passend bij het thema van deze advent. In deze geschenkendoos willen we graag verrassingen, presentjes, voedingsmiddelen, etc. voor de voedselbank. VAN HARTE AANBEVOLEN.

Donderdag 19 december staat de gehele dag in het teken van Kerstmis. ’s Ochtends wordt het kerstspel van de kleuters gespeeld in het Zalencentrum. Dit kerstspel wordt gespeeld voor de ouders, verzorgers en de grootouders. Ook komen de kinderen van de groepen 3 en 4 kijken. Zeker de moeite waard! (aanvang 10.30 uur).
De kleuters gaan na het kerstspel met de ouders naar huis. ALLE KINDEREEN HEBBEN DEZE DAG VANAF KWART VOOR 12 GEEN LES MEER. Dan gaan de leerkrachten en de oudervereniging het kerstfeest voorbereiden in school. Alle kinderen worden 17.00 uur op het schoolplein verwacht. We starten aansluitend met een kerstdiner in school voor alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8. GAARNE BORD EN BESTEK MEENEMEN ! Na het kerstdiner is er een kerstviering in het speellokaal met kerstliederen, verhalen, gedichten, wensen en muziek voor alle kinderen. Rond 18.30 / 18.45 uur is deze viering afgelopen en komen we met alle kinderen buiten op het schoolplein. We hopen dat dan alle ouders / verzorgers daar ook aanwezig zijn voor warme chocolademelk en glühwein (voor de ouders) om elkaar een goede kerst te wensen. Dan start de kerstvakantie. (tot en met zondag 5 januari 2020). Natuurlijk wensen wij iedereen fantastische Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar. 

Maandag 6 januari start de school weer om kwart over 8. Deze dag starten ook de Zilveren Weken (groepsvorming en groepsdynamica) in alle groepen. Er is deze dag ook een reguliere luizencontrole. 

LET OP ! Aanvragen voor flexibele vakantie kunnen jullie nog inleveren tot en met 31 december. (voor de periode tot de zomervakantie 2020) 

Donderdag 26 december is er een kerstgezinsviering in de kerk met medewerking van het jeugdkoor “ûnder de toer”. Deze mooie viering start om 9.30 uur in de kerk. Van harte aanbevolen. 

Het volgende ‘nijsbledsje’ zal dinsdag 7 januari a.s. verschijnen. Mochten jullie meer informatie over iets willen hebben, dan kunnen jullie altijd even een juf of meester vragen. 

Met vriendelijke groet, 
team en directie 
kath.basisschool ‘It Klimmerblêd’ 

Spreuk van de week: 
09/12 t/m 13/12 : Niet het uiterlijk telt, maar het innerlijk geldt! 
16/12 t/m 20/12 : Doe gewoon en houd de straat schoon!
06/01 t/m 10/01 : Noord, oost, zuid, west, op school voel ik me het best!
 

<< terug naar overzicht
It Klimmerblêd     De Pit 2, 8521 PD Sint Nicolaasga     t 0513 - 431797     info@klimmerbled.nl